Qui som

Amb el nom d’OVOXO – Poble d’Oix vàrem batejar l’Associació Cívica i Esportiva d’Oix que té els seus origens en aquella colla que fa més de 30 anys vam començar a organitzar-nos per recuperar la Festa Major del poble.

OVOXO  és una unió d’esforços i il·lusions amb la decidida voluntat de fomentar i dinamitzar la vida social i cultural del poble d’Oix, perquè creiem que és la millor manera d’ajudar a mantenir viu el nostre poble, petit, una mica aïllat, però que encara conserva les veritables formes de vida de poble malgrat la despoblació que va patir fins a quasi extingir-lo.

Durant tots aquests anys OVOXO ha organitzat multitud d’actes,  celebracions de festes tradicionals (com la festa major, la castanyada i la revetlla de Sant Joan), l’aplec d’Escales,  la cursa de bici muntanya, exposicions fotogràfiques, excursions, sortides…,  a més  col·laborar i participar amb altres entitats del municipi, i de fora d’ell, creant un teixit associatiu fort i unit a nivell de tot el terme.

La continuïtat de totes aquestes activitats no hauria estat possible sense la col·laboració de tot el poble i de l’ajut de diverses entitats i empreses, especialment de l’Ajuntament de Montagut i Oix, que en el seu moment ens va cedir el dret d’ús del local social del poble. Per tant, gràcies a tots.

OVOXO continuará sent fidel als seus principis. Principis basats en l’estimació de la terra, entesa com el conjunt d’elements que formen aquest tot que és OIX i que tan ben representants estan al logotip d’Ovoxo: l’església de Sant Llorenç (les persones, la història), els cims del Ferran (el paisatge) i la vegetació (la natura).També dir, que a més d’organitzar i fomentar les activitats més lúdiques, OVOXO serveix de catalitzador i de canal d’opinió de les inquietuds i reivindicacions dels oixencs. En aquest sentit insistirem recordant i reivindicant davant de l’Administració totes aquelles millores que creiem que Oix i el nostre territori necessiten.

Tenim clars els objectius i tenim clara la filosofia: “fem plegats per divertir-nos plegats” ( i si és al voltant d’una taula amb un bon tiberi, millor).

Alguns dels membres de l’associació.  Novembre- 2011   (Foto: Enric Serrano)